2008. augusztus 18., hétfő

Valahogy így hangzik és néz ki az igazi zene... (szerintem, persze)



Tessék rákattintani a lejátszó gombra a fenti videoablakban, megnézni a klipet, majd ha lement egyszer, akkor újrakezdeni. Esetleg utána továbbolvasni a bejegyzést...

Ha nem vagy fából, akkor szerintem téged sem hagyott hidegen a Coldplay - Viva La Vida című dala. A zenekar nevével ellentétben és az új lemez borítóján látható (és ha jól figyelsz, a klipben is feltűnő) Delacroix festmény hangulatára rímelve, rendesen tűzbehozós a nóta. A videoklippel együtt szerintem tökéletes audiovizuális élményt ad, egyszerűen, ahogy a címben is írtam, valahogy így hangzik a tökéletes popdal. Lendületes, hihetetlenül fülbemászó (kiváltképp a harmadik percben kezdődő "oázós" rész). Ennél többet egy számról el sem lehet mondani, egyszerűen hallani kell és kész. Én ott leszek a budapesti koncertjükön.

A youtube-on, a klipet keresve leltem rá egy tehetséges, szimpatikus zenekar munkásságára. Szerintem megtestesítik az igazi 21. századi zenekarrier prototípusát: van egy pár tehetséges srác (legtöbben egy családból származnak), felvételeket csinálnak arról ahogy élőben, otthon dalokat adnak elő, felteszik magukat a youtube-ra és most már ott tartanak, hogy az iTunes-on lehet őket megvásárolni. Se kiadó, se menedzser. Hajrá! ... Ja, úgy hívják őket, hogy boyceavenue. Tessék utánanézni, meg fel is lehet iratkozni a csatornájukra, hogy a legfrissebb felvételeket még azon melegében megnézhessük. Előadják ezt a Coldplay számot is (itt meg lehet nézni), úgy találtam rájuk. Hihetetlen ez a youtube.

Amúgy meg már majdnem egy hete fülig ér a szám! :D