2008. december 15., hétfő

Ajánlom... sci-fi rövidfilm (11 perc, zseniális)

Szeretem az agyas sci-fit. Szeretem az időutazást. Szeretem a novellákat. Szeretem a filmeket. Szeretem a kamaradarabokat. Szeretem a jó színészi játékot. Szeretem a tehetséget. Semmi okom, hogy ne szeressem ezt a szösszenetet. Jó ötlet, kitűnő hangulatfestés, mesteri vágás. Tessék hátradőlni és megnyomni a play gombot. Még csak kukoricát sem kell hozzá pattogtatni.





Egyébként érdemes a http://www.daazo.com -on nézelődni, mert jópofa dolgokra lehet ott találni.

Ajánlom... RSS, Google Chrome

Figyelem! A jelen bejegyzés nem túl érdekes, ha nem izgatnak a netes kütyük. Továbbolvasás csak saját felelősségre! :)

Először is, bocsi, hogy az elmúlt több mint két hétben hanyagoltam a bejegyzéseket. Érdekes módon egész stabilan megmaradt a látogatottsága az oldalnak, köszönhetően leginkább a "pronatáló"-ra rákereső google-t használó netezőkbek. (Leginkább emiatt szoktak rátalálni a blogomra - ominózus bejegyzés itt... Na, most hogy leírtam még egyszer a "pronatáló" szót, szinte biztos a látogatottság fenntartása. Hopp, megint leírtam! :D)

Ez a szünet nem azt jelentette, hogy kifogytam a mondandóból, csak valahogy nem volt érkezésem bejegyzéseket írogatni. Ha nem akarsz minden nap felnézni ide, hogy van-e újabb bejegyzés, akkor ajánlom az RSS-csatornára való feliratkozást. (Ha Firefoxot használsz, akkor a kereső címsorában kattints a narancssárga kis ikonra, amiben fehér koncentrikus köríveket találsz, és add az élő könyvjelzők közé, vagy használd a kedvenc hírolvasó programodat. Ha nincs Firefox, akkor keresd meg a blogon ugyanazt az ikont a jobb oldali menüsávban. Ezek után a kedvencek/könyvjelzők között megtalálod majd az épp aktuális frissítést.)

Nemrég jelent meg a Google webböngészőjének, a Chrome-nak az első hivatalos verziója. Már korábban szemezgettem a bétával, de a bétákban nem bízok. Most viszont letöltöttem innen... és a szavam elállt tőle. Olyan kicsi és olyan gyors, mint semelyik másik böngésző. Nem foglalnak el sok területet a kezelőszervei: míg a Firefox összesen hat sorban helyezi el a kezelőszerveit (ablak címsor, menüsor, kedvencek, kereső címsor, lapfülek és legalul az állapotjelző), addig ezt a Chrome-ban megoldották 3 sorban, beleértve az aktívan használt ablak címsort is. Tehát veszett gyors, és tényleg csak az oldalak megjelenítésére koncentrál, ami nagyon kényelmes és hasznos, főleg olyan weboldalaknál, amik igazán stílusosak. De sajna vannak azért hiányosságai is. Nincs benne például RSS olvasó (tehát a gyakran frissülő tartalmakra, mint pl. a blogok, nem lehet feliratkozni vele) és gondjai akadnak a flash-es weboldalak megjelenítésével... mármint, hogy egyáltalán nem lehet vele megnyitni az ilyen oldalakat. Érdekesség, hogy a gmail-ben nemrég bevezetett videócsevegés funkcióra is összeomlik (a videócsevegést érdemes kipróbálni, ha van gmail-es fiókod: gyorsabb és zökkenőmentesebb mint az msn/live messenger!) . És még egy Chrome-gyermekbetegség: mostanában rászoktam arra, hogy a megnyitott weboldalakat addig nagyítom, amíg a hasznos info be nem tölti az egész képernyőt (jó nagy képernyőm van, szélesvásznú 22"-es). Szóval, ha a Chrome-mal nagyítom a megjelenített weboldalt, akkor csak a szöveges információt nagyítja fel, a többi elemet nem, ezáltal az oldal szétesik. De mindent összevetve tetszik, hihetetlenül gyors, nagyon egyszerű a telepítése, szóval érdemes kipróbálni. Azért én még maradok a Firefoxnál... egy ideig legalábbis.

Asszem, ma írok még... az már nem lesz ennyire unalmas.