2008. november 21., péntek

Hát ma nagyon ráértem...

...mert pályaműveket készítettem egy nyereményjátékra. A techline.hu-n hirdették meg és egy vadi új, $700-os Photoshop CS4 a nyeremény. Na, mondok, erre már jelentkezek én is. A feladat csak annyi, hogy fel kell nagyítani valamit egy képszerkesztő segítségével.
Eddig két képet szerkesztettem (ha lesz időm meg ötletem, akkor csinálok még). Az egyikbe egy bébit, a másikba egy kutyát helyeztem el méretarányaikban eltúlozva. Technikailag a bébit igazából kicsinyítettem, de ez mellékes, remélem majd a bírák is így gondolják.

Akkor itt közlöm a képeket (a két-két eredetit és a komponált végeredményeket), csak az érdekesség kedvéért néhány insider infót is közlök hozzájuk.

Az első kép egy óriásbébit ábrázol, aki a magaslaton lévő "járókájából" néz le egy kisvárosra. Egyébként a kisváros a skóciai Oban nevű település, ami leginkább a szeszfőzdéjéről és erről a Kolosszeum-szerű építményéről híres, amit mellesleg McCraig's Folly-nak hívnak. Már nem is emlékszem, hogy pontosan hogyan találtam rá, pár nappal ezelőttig nem is hallottam róla, be kell valljam. Jó messze, a skót felföldeken egy tengerparti részen van. Érdemes lenne egyszer élőben is meglátogatni... A bébi meg egy online bababolt katalógusában található. (Apropó, bababolt... az nem egy olyan hely, ahol babákat lehet venni...? :D )

Node, hogy egy kicsit elmerüljünk a részletekbe, a manipulált képben a legnagyobb kihívás az volt, hogy a bébi ruhája látszódjon az erődítmény falán lévő ablakrések mögött is. Szerintem jól sikerült. (A képre kattintva megjeleníthető egy nagyobb felbontású változat!)


A másik kép egyik alapanyaga is az Egyesült Királyságból származik - az építmény. A kutya fogalmam sincs kié, amikor rákerestem, akkor csak az volt a lényeg, hogy egy pisilő kankutyát ábrázoljon a kép...

Az építményt egyébként Broadway Tower-nak hívják és Angliában, Worcestershire megyében egy Broadway nevű falvacska mellett található. Érdekes egy kis története van: csak azért építették, hogy Lady Coventry megtudja, hogy a 35 kilóméterre lévő rezidenciájából vajon látható-e a kis magaslatra épült tornyocska... Látható, sőt a helyiek azt mondják, hogy tiszta időben 13 megyét is belátni a toronyból. Mondjuk biztos rémülten néznének, ha a képen lévő jelenet valóban megtörténne...

A szemfüles szemlélődő biztos észreveszi, hogy a kutyus póráza eltűnik a manipulált képen, és mivel az eredetin nem látszik a farka vége, azt is meg kellett igazítani.

Ha esetleg van további ötlet, amit megosztanál velem, szívesen veszem... Vagy valósítsd meg te magad! December 15-ig még lehet nevezni a nyereményjátékra, de a Photoshop CS4 nekem kell! :)

Én a képeket különben az ingyenes GIMP-pel készítettem... ami a régebbi Photoshop-ok egyszerűbb, nem kevésbé zseniális, de ingyenes alternatívája.