2008. december 27., szombat

Jamie Lee Curtis Activia reklámja és a reklám Saturday Night Live-os paródiája

Nem kell félni, nem csaptam fel a nagy joghurtcég fogadatlan prókátorának, de a következő videó több szempontból is érdekes. Az előző bejegyzésemből kimaradt egy megválaszolatlan kérdés. Így hangzik: Férfiak ehetnek-e danón aktíviát vagy az csak a nőkre van hatással? A reklám amerikai változatában Jamie Lee Curtis kapta azt a megtisztelő szerepet, hogy a joghurt jótékony hatásáról beszéljen a nagyközönségnek. (Nálunk azt hiszem Jakupcsek Gabriellára jutott ez a kicsit hálátlan szerep. Ha tévedek, javítsatok ki.) Itt a reklám.



Aztán pár héttel ezelőtt újból felfedeztem magamnak a Saturday Night Live műsorát. Kamaszkorom nagy kedvence volt, de csak az angol MTV-n sugárzott változatát lehetett nálunk látni. Az ugyanis rövidebb mint az eredeti show, mert leginkább a zenei vendégre koncentráltak zenetévé lévén, de így is maradt benne jócskán a humoros jelenetekből. Egyébként az SNL idén harmincnegyedik szezonjába lépett, ami azért nem semmi egy televíziós showműsortól. Hihetetlen milyen sztárokat termelt ki a műsor: Tom Hanks, Dan Aykroyd, Steve Martin, John Belushi, Chevy Chase az igazi első időszak nagy kedvencei. De a nyolcvanas-kilencvenes években tűnt fel pl. Mike Myers és Dana Carvey.

Az mostani szezonokból is jó pár komikust és komikát lehet a jelenleg futó amerikai vígjátékokban látni. Legutóbb a "Forgetting Sarah Marshall"-t láttam és ott is felfedeztem legalább három arcot az SNL-ből különböző mellékszerepekben, zseniális tehetségüket ott is megvillantva. A fent említett filmben pl. egy jógaoktatót játszik az egyik komika (mellesleg Kristen Wiig-nek hívják), aki Jamie Lee Curtis szerepét kapta meg az Activia-reklám kiparodizálásában (igen ott kint is népszerűek a reklámparódiák, megjegyzem, még a reklámozott cégek támogatásával is). Szóval íme. Remélem azért látható a magyar felirat. (Én írtam... rendesen megszenvedtem vele... de erről majd később.) Ha nem elég nagy a kép, akkor tessék felnagyítani az oldalt firefoxban a "ctrl" és a "+" billentyűk segítségével.

Jó szórakozást!