2008. október 26., vasárnap

It was beautiful



Szóval az este megint nagy koncertet láttam. James Blunt rittyentett oda egy hatalmasat. Ezek az angol zenészek azért tényleg tudnak valamit. Az úriembernek nemcsak hogy élőben is stúdióminőségű hangja van de vér profin kezeli a közönséget úgy, hogy a tenyeréből esznek... és kérnek még.

Volt közönség-megénekeltetés (nem égtünk le, mindenki tudta a szöveget), külön dühöngőbe rohangászós show (úgy látszik ez már-már kötelező show-elem, a Coldplay is eldurrantotta ezt a poént, mondjuk szerintem mindig bejön és valószínűleg a közönség inkább megilletődött ilyenkor, mint veszélyes), azt is megtudtuk, hogy a You're Beautiful klipjének végén nem a halálba ugrik előadónk, hanem találkozik a víz alatt egy sellővel (a kivetítőn továbbgondolták a klip koncepcióját, és ezzel kezdődött a dal - így már annyira nem is tragikus... ja és a "fucking high" frázist átengedte a közönségnek, hadd legyenek ők mocskosszájúak :) ), egy intésre síri csendet tud varázsolni egy teltházas koncerten, nem is egyszer (hogy a tökéletes énekhangja és az akusztikus gitár lehelet-könnyű sikálása legyenek az egyetlen hang a koncertteremben [Really Want You]), és hogy a No Bravery-t Koszovóban írta, mikor még ENSZ-katona volt.

Tökéletesen felépített dinamikájú set-list három eddig nem hallott számmal, kitűnő session-zenészek, szinte kifogásolhatatlan hangzás (ha nagyon figyelt az ember, egy jegy áráért kétszer is végig lehetett hallgatni a koncertet... egy kb 0,2 másodpercnyi időeltolással a visszhang miatt) és igazi közösségi élmény, kedveskedő gesztusok, "koszonom szepan", ígéret, hogy ide legközelebb is el fog jönni, mert annyira jól bántunk vele.

Ott leszünk. De legközelebb a szakállát is hozhatná.