2009. február 8., vasárnap

Ez is Budapest

Nem vagyok hú de nagy lokálpatrióta, de azért vannak Budapesten olyan helyek, ahol felvillannak a szépség olykor nem is olyan halovány szikrái. Az alant sorakozó képek, ha jól emlékszem, január 25-én készültek, egy verőfényesnek induló, aztán kicsit komorba hajló vasárnap délután a kispesti Wekerle-telepen. (Érdekes, hogy háromféleképp is írják a nevet: kötőjellel, egy szóban és külön is... másképp mondjuk nem is lehetne...)

Régóta tervezgettem, hogy csinálok ott egy pár képet. Nem igazán tartom nagyra az épület-fotókat. Leginkább az építészek érdeme, ha jól sikerülnek a képek, bár biztos van rengeteg olyan szemszög, napszak, fényviszony, amire az építész vagy a várostervező sem gondolt, hogy milyen nagyszerűen fog kinézni... Meg jól el is lehet szúrni a képeket, ha amatőr módon, csak rábízzuk magunkat a gépünk automatikus generál beállításaira. Szóval a következő fotók nem művészi jelleggel készültek (főleg azok, amiken az ég egy kiégett fehér folt...), csupán dokumentációk, kéretik őket így is kezelni. Mindezek ellenére az én kedvencem a perspektivitást kiemelő, narancssárga-házas kép. Mindjárt itt az első képen a szemétlerakást tiltó tábla melletti megboldogult, kiszolgált fenyőfa azért érdekes téma is lehetne... :)








És végül a Google Earth jóvoltából íme madártávlatból a telep. Ha szereted a labirintusokat, akkor mindenféleképp látogasd meg a helyet térkép vagy GPS nélkül. Annak ellenére, hogy szép rendezett rajzolatúak az utcák, garantált jó pár tanácstalan körbetekintgetés! Arra gondoltam, hogy virtuális rajzszegekkel bejelölöm a képek készülésének helyeit, de mivel nem emlékszem az összes kép pontos keletkezési helyére, nem akarván összezavarni a nyájas olvasót, inkáb ettől eltekintettem. Néhány képen azért láthatóak utcanév táblák kis segítség gyanánt.