2008. augusztus 6., szerda

Egy igazi nagyvonalúság

Igen, felhagytam a nem túl fantáziadús angol sorszámneves bejegyzés-címekkel. Friss élmény ihlette a mai bejegyzést. A kedvenc zenék listámhoz hozzáadtam a Keane nevű bandát. Ahogy a linkhez kerestem az oldaluk címét, rábukkantam a lehetőségre, hogy letölthessem (ingyen ÉS legálisan!) a legújabb dalukat, ami a következő lemezükről való. Csak egy emailcímre volt hozzá szükség, meg arra, hogy megmondjam nekik, hol lakom és már küldték is a linket az email fiókomba. Na, ezt neveztem a címben nagyvonalúságnak. A dalt te is megkaphatod, ha ellátogatsz erre az oldalra , szerintem érdemes. Siess, mert csak 2008. augusztus 11-ig érvényes az ajánlat!

Más... mármint csak egy kicsit, mert hogy az ingyenességről jutott az eszembe. Elkötelezett híve vagyok a freeware / open programoknak. Rengeteg nagyon hasznos program vár arra, hogy az emberek felocsúdjanak és megszabaduljanak a fizetős programok béklyójából és felfedezzék azt, hogy ingyen, legálisan és mindenféle kellemetlen érzéstől mentesen nagyon pöpec programokhoz lehet jutni. Hamarosan látható lesz egy gyűjtemény az ilyen programokból az oldalsávban.

Ha esetleg az előző bejegyzésben megemlített izgalmas című kicsit sci-fi, kicsit erotikus töltetű történet folytatására vagy kíváncsi, akkor még idejegyzem, hogy hamarosan megérkezik a postán az eredeti David Levy könyv. És hogy még tovább fokozzam a hangulatot, hogy a hatvanas évekből származó hasonló témájú regényben (Gyertyán Ervin: A kibernerosz tündöklése és bukása, Albatrosz könyvek, 1963) a kor általános prüdériájától elütő módon, igaz inkább a komikum eszközével élve, nagyon ügyesen beleszőve az egészen éles társadalomkritikát és a tudomány és a vallás közt feszülő ellentmondásokat is, kerekedik egy nagyon szórakoztató történet. Tényleg szívesen ajánlom elolvasásra.

Még egy. A mai nappal megszületett az első megjegyzés a blogon! :) Köszönet a küldőjének. Aki nem hiszi, járjon utána... (fél lábon, úgy három és egynegyed évig) :)