2009. július 15., szerda

További kalandozásaim Fehérköpenyországan

Na akkor most jön a nyomozás. Ugyan mitől is volt ez az egész elájulás. Tisztára Ház Doktor.

Háziorvoshoz visszamentem a balesetin kapott ambuláns kezelőlappal, amin le van írva az eset meg hogy milyen kezeléseket kaptam. Koponyaröntgen, sebvarrás, tetanusz, kötözés. Azért elmeséltem én is. Megmérte a vérnyomásom, és K magas volt. Ja, és ott ültem a rendelőjében vagy negyed órát és K hideg is volt mert ezerrel ment a légkondi. Mindegy. Szóval beutalt neurológiára, szemészetre, kardiológiára és természetesen laborvizsgálatokra is.

Közben el kellett még menni a fogorvoshoz is, mert a félbetört fogam a zománca nélkül hiperérzékeny lett. Egy kis csiszolás (azt hittem összevizelem magam...), egy kis vakolás és most pont úgy néz ki, mint amit összefoltoztak. :/

Szóval neurológia: minden rendben, de azért egy EEG és egy MR vizsgálatra beutalt. Szeptemberre ( ! ), mikorra meglesznek a vizsgálatok és a leletek, mehetek vissza hozzá. A neurológustól hallottam először, hogy ugyan meg kéne már nézetni a tüdőmet, hogy kiderüljön miért is van a fulladás.

Kardiológia, EKG vizsgálat. Vérnyomás kicsit magas, de az EKG lelet teljesen rendben van. A kardiológus asszisztens is mesélt arról, hogy az egyik főnökének is vannak ilyen asztmás rohamai, meg hogy az mennyire ijesztő, de hozzá lehet szokni... :/

Szemészet: minden rendben. Az eséstől nem sérült a szemem. Sőt. Kb. másfél éve, mikor a jogsit újítottam, rosszabbul láttam, mint most. Az alsó sor akkor már nem ment. Most igen. Szóval egy kis látásjavító hatása legalább volt a dolognak. :)

Visszamentem a gégészetre is. Ott is ámuldoztak a bekötött fejemen, hogy velem meg mi történt. A torkom már csak egy kicsit gyulladt, de azért még leecsetelte, kb. a gyomromig lenyúlt a gézzel... majdnem megbánta. Aztán, miután újból tudtam beszélni (ezalatt azt kell érteni, hogy artikulálni a hangzókat, zöngésítés nélkül...) megpróbáltam előadni, hogy mivel lassan három hete volta először orvosnál a bajommal és azóta nem tudtam dolgozni és akkor nem vettek betegállományba, mert csak "macera lett volna" (idéztem a háziorvost), ezért most nekem kell külön kérvényezni, hogy visszamenőleg mehessen a betegállomány és be kell gyűjtenem a bizonyítékokat arról, hogy hol és mikor láttak el. Aztán, hogy mentse, ami menthető, a gégész ilyet szól "hát én azért csak beutalom a pulmonológiára". Köszi... így, már hogy harmadjára látott el ugyanazzal a panasszal. Ott helyben szinte fel is állított egy diagnózis a tőle idegen területen és azzal kaptam egy beutalót arra a helyre, ahol valószínűleg kezdenem kellett volna.

A következő történet a tüdőgondozóban játszódik. Élő közvetítés a belsőmből, sugárzó jókedv, fulladás, eszközhasználat okítás, elrettentő példák. Jöjjön, aki még bírja!