2008. december 22., hétfő

Kicsit megújultam... ja, meg eredményt hirdettek a techline.hu Photoshop pályázatán is

Lassan öt hónapja, hogy ugyanazt a színsémát használom, gondoltam, kicsit újítok rajta. Így sikerült.

Csináltam egy új képet is a bloghoz, de amikor feltöltöttem az oldalsávba (és a profilra) nagyon lebutult, így gondoltam, bebiggyesztem ide is... a képre rákattintva megtekinthető egy jó felbontású, színhelyes változat is.


Itt pedig azt lehet látni, hogy honnan is indultunk:


Csak érdekességképp, a Rumcájsz figura egy netről szedett, feljavított kép, a napocska pedig egy eredeti Rumcájsz filmkockáról kockáról kimásolt, ugyancsak feljavított kép, a háttér és a felirat saját költés. A hajtincset a zseniális útvonal-rajzoló eszköz segítségével hoztam létre - mit ne mondjak, szenvedtem is vele nem keveset. Ja és természetesen nem volt hosszú Ű abban a betűkészletben, amit választottam, úgyhogy az Á ékezetét vágtam ki és másoltam kétszer egy U betűre. Kezdem megszeretni a GIMP-et és megtanulni használatát. Mindig elámulok, hogy ingyen is elérhetőek olyan alkalmazások, amikért súlyos pénzeket kérnek el egyes fejlesztők. Persze a GIMP a legújabb Photoshop-pal nem veszi fel a versenyt, de egy ingyenes alkalmazáshoz képest nagyon sokat tud. És nem kell rettegni attól, hogy jön a szoftverpolísz.

Mint ahogy a címben mondtam, meglett a techline.hu Photoshop pályázatának az eredményhirdetése. Tényleg egy profi munka nyert, nem fér hozzá kétség. Itt meg lehet nézni az összes pályamunkát (kivéve furcsamód épp az én két pályamunkámat, amiket érdekes módon az első ízelítő alkalmával viszont közzétettek... ), itt meg a legjobb tizet a nyertessel egyetemben.