2008. december 26., péntek

Ünnepi vígságok

A napokban fedeztem fel Laár András blogját, érdemes megnézegetni. Nekem annyira megtetszett, hogy az elmúlt pár napban kétszer is írtam megjegyzést (itt és itt). A tegnapi, második megjegyzésemben bátorkodtam megosztani az ottani közösséggel "A Költő" által megihletett saját szösszenetemet is. Kíváncsian várom, lesz-e reagálás "Laárbácsi"-tól. Izgi. Ezentúl lehet, hogy születnek majd itt is egy kicsit groteszkebb bejegyzések, annyira fellelkesített a dolog. Na ez így az igazi ajándék...

Hogy maradjunk a kissé fanyar humornál, nemrégiben találtam rá egy a 2008-as év legfogósabb kérdéseit felsorakoztató oldalra. Ha jól sejtem, a yahoo egy közösségi megválaszolós oldaláról származnak; ezek a kérdések fogtak ki a legjobban a tagokon. Némelyikük nemcsak humoros hanem egészen elgondolkodtató is. A teljesség igénye nélkül következzék egy pár ezen kérdések közül.

Miért nincs az embereknek párzási időszakuk?

Az ősemberek hogy boldogultak a körömvágással?

Ki találta azt ki, hogy ha egyik nap viselsz egy inget, aztán hazamész és kimosod, azt másnap nem veheted fel?

Ha valaki kőkorszaki DNS-sel születne meg ma, azt lehetne normális embernek tekinteni?

... és a személyes kedvencem:
Miért dobják fel mindig a talpukat a csótányok, mikor elhullanak?

Nekem mindegyik kérdésre van valami halovány válaszom, sőt ezeket olvasgatva eszembe ötlött egy középiskolás korombeli dal, amit egy kedves társulattal írtunk. Következzék a dalból kis rövid részlet.

Hová tűnik a fehérség, ha elolvad a hó?
[...]
Hová tűnik a barnaság,
Ha megrántjuk azt a láncot?
Lenn a mélyben folytatja a táncot.

Ha valakinek vannak válaszai a fenti kérdésekre, az ne tartsa vissza magát, lehet kommentelni.
Ölelés.