2009. június 14., vasárnap

Holy Shit! - Most akkor mi van!?

Tényleg csak kapkodja az ember a fejét. Nemrég olvastam, hogy Angliában azt mondják a buszok oldalán a plakátok, hogy "There's probalby no God, so stop worrying and enjoy your life" - azaz, "Valószínűleg nincs Isten, hagyd hát abba az aggódást és élvezd az életed". Megyek gyanútlanul a postára és mit ad isten (hahaha) ezt látom a helyi busz farán: "Ha nem lenne Isten, akkor kellene igazán aggódnunk." meg egy webcímet.

Hát azon lehetne vitázni, melyik kampány az elfogadóbb vagy támadóbb jellegű, melyik sérthet több embert vagy épp melyik kínál a problémákra megoldást és a kérdésekre választ. Melegként én inkább az ateista megközelítést tartom magamhoz közelebbnek állónak. És NEM azért, mert féktelen tivornyákon veszek részt minduntalan (aki ismer, az tudhatja, hogy mi sem állhatna tőlem távolabb), hanem mert egyszerűen semmi bizodalmam az intézményesült vallásban és tökéletesen hipokratának, kirekesztőnek, gyűlölet és félelemkeltőnek tartok minden megnyilvánulását.

Nemrég, épp e kapcsán gondolkoztam el a magyar nyelv találékonyságán. A képmutatást milyen szólással is fejezzük ki? Bort iszik és vizet prédikál. Nem kell IQ bajnoknak lenni, hogy rájöjjön az ember, honnan is ered ez a szólásunk... A vallás által megfélemlített kisember visszaüt az elnyomójának... egy szólás erejéig legalábbis.

Ha valakit kicsit mélyebben érdekel a dolog, az angliából indult kampányt ezen a honlapon lehet nyomon követni, a magyar ellenkampányt meg ezen. Érdekesség, hogy ugye a BKV-s közlekedési eszközökön pénzbe kerül a hirdetés. Abból meg bevétel folyik a BKV-nak. De miből finanszírozzák ezt a kampányt? Természetesen adományokból, amit a honlapon gyűjtögetnek... meg, gondolom, a vasárnapi szeánszokon. Természetesen az ateista kampányt is adományokból pénzelik, de azért az mégis mókás, hogy a gazdasági válság súlytotta, istenfélő, magyar kisemberek pénzelik a BKV-t, sőt, mint olvasom, a vallásos ellenkampányt a magyar szervezők ki akarják vinni Angliába is, természetesen azt is a honlapon gyűjtött pénzből. Szóval van itt tőkeerő, nem kell félni!

Egyébként a világ legnagyobb és legpofátlanabb átverése a magyar ATV-n is játszott, amúgy a CBN amerikai tévécsatorna által készített tévéműsor, a "The 700 Club". Ha kedved van röhögni (vagy épp szörnyülködni) a sok, jobb szó híján, birka vakhitű amerikain, érdemes belekukkantani... Csak nehogy téged is beszippantson a gépezet! Mert az egy dolog, hogy ha az ember szomorkodik vagy rossz passzban van, de akkor sem csak egy üdvözítő megoldás létezik... ugye, móki?

A bejegyzés írása közben olyan sok dolog jutott eszembe, hogy inkább szétdarabolom több részre. Szóval, hamarosan jönnek a többiek.