2008. október 9., csütörtök

A kilencedik ok

Figyelem: most következik a kilencedik rész a szerelembe esés tíz alapvető okát feltáró sorozatból. Ez sem lesz túl hosszú. Továbbra is David Levy - Love+Sex_with_Robots könyvéből idézek.

9. Szerelmünkkel való egyedüllét, és az exkluzivitás

Korábban volt már szó arról, hogy hogyan hat a közelség és az ismételt, rendszeres találkozás a szerelem kialakulására. Ez most egy kicsit erősebb formája az ott ecsetelt tényezőknek. Ha az ember magára marad szerelmének tárgyával, az felerősítheti a szerelem érzését és elősegítheti a másikban esetlegesen meglévő érzések viszonzását.


Levy (és még sok más szakértő) azt állítja, hogy ha valakivel többször találkozunk, sokszor a közelében vagyunk, neadjisten kettesben maradunk vele, az (sok más tényező együttállása mellett) elősegíti a szerelem kialakulását. Hát igen, ezért olyan gyakoriak pl. a munkahelyi kapcsolatok, vagy ezért éreznek olyan határtalan nagy borút az amerikai ifjúk a csöpögős amcsi filmekben amikor el kell válni gimis szerelmüktől, mert más-más egyetemre mennek.

Nehéz, bár tapasztalatból mondom, nem lehetetlen az sem, hogy nagyon nagy távolágból alakuljanak ki érzelmek egymás iránt, amik be is teljesednek...

Leltár

1 db pislogó lámpa a fürdőszobában - megjavítandó;
1 db elzárhatatlan csap a fürdőszobában - örökké elzárandó (akkor is, ha már egy órával előtte csontig meghúztam)
1 db nyithatatlan postaláda-zár - kicserélendő;
1 db dekorcsík a nappali tapétájának felső cikcakkos részét eltakarandó - (már megvan, csak) felteendő;
~100 db számla - archiválandó, rendszerezendő;
1 db könyvelés - megoldandó;
1 db szuper, mini, energiatakarékos asztali számítógép - (az USA-ból) beszerzendő;
sok-sok információmorzsa, hogy az előző tétel véghezvihető legyen - megtudakolandó;
.
.
.
1 db magán(y)élet - 1 db társsal feltöltendő