2008. október 15., szerda

Jaj, de finom is a töltött szőlőlevél

Ujjongok. Majszolom a címben emlegetett delikátot és örömködök amiatt, hogy sok hónapi ínséges mobilnetezés után megint van vezetékes netem. Mától. És ma már nem csak a szőlőlevelem töltött, hanem én is... :)

Két furcsaságot azért észrevettem... A vodafone mobilnet szolgáltatása annyira fukar az adatforgalommal, hogy a weboldalak képes jellegű indormációit lebutítva, alacsonyabb felbontással továbbítja csak, ezzel is próbálva spórolni az egyébként igen szűkösre mért havi 5GB-os le- és feltöltéssel, egyúttal rengeteg bosszúságot okozva, mert a legtöbb oldalon olyan förmedvény minőségű képek, ábrák, fejlécek jelentek meg, hogy az már bántotta a szemet. Ezt orvosolni csak egy ctrl+f5 billentyűkombincióval lehet, amire az egész oldal újból betöltődik veszteségmentes képekkel és oda is a nagy nehézségek árán megspórolt adatforgalom. Egyébként csak ha egyszer meg akarja nézni az ember a gmail-es fiókját webes felületen (voda neten keresztül lehetetlen email-klienst használni, egyszerűen nem tudnak adni egy működő kiszolgáló címet...) az már majdnem 1 MB forgalmat generál... és még csak meg sem nyitottunk egy levelet sem.

A másik furcsaság a Firefox 3-voda mobilnet-iwiw.hu tengelyen húzódik. Ebben az együttállásban az iwiw elérhetetlen, egyszerűen egy hibás xml betöltésről szóló üzeneten kívül semmi sem jelenítődik meg a böngészőben. Jeleztem az iwiw-nek, de csak annyit mondtak, hogy tudnak a hibáról, meg hogy válasszak másik böngészőt. Köszi.

Mindegy, ezek a problémák már a múlté és bepótolom a kiesett párhavi sorozatmennyiséget. Van amerikai Little Britain, meg Heroes új szezon, meg egy rakat más jó show.